Project Samen in Dordrecht van start

Bij de ambachtelijke chocolaterie Olala Chocola aan de Voorstraat 182 is één van de eerste activiteiten gestart van het project Samen in Dordrecht. Op dinsdagochtend 11 oktober vond een chocoladeworkshop plaats waarbij jongeren met en jongeren zonder een beperking samen met elkaar optrokken.

 

 

 

 

De chocoladeworkshop is voortgevloeid uit het project Samen in Dordrecht. Een ambtenaar uit de gemeente Dordrecht wilde bij zijn vertrek het geld voor zijn afscheidscadeau besteden aan een project met als doel de integratie van jongeren met een beperking te bevorderen. De ambtenaar wilde dat het project werd uitgevoerd door de Gemiva-SVG Groep, die in deze regio mensen met een handicap ondersteunt. De gemeente heeft het bedrag aangevuld met een subsidie om meer activiteiten mogelijk te maken. Medewerkers van de Gemiva-SVG Groep vormden een projectgroep, die met elkaar diverse activiteiten hebben opgezet waarbij jongeren met en jongeren zonder beperking elkaar ontmoeten en met elkaar activiteiten ondernemen. Eén van die activiteiten was de chocoladeworkshop.

Foto’s
De chocoladeworkshop bestond uit een korte uitleg over de herkomst en samenstelling van chocola. Daarna gingen tien jongeren mét en zonder beperking aan de slag met het creëren van hun eigen chocoladecreatie. De jongeren, de medewerkers van de Gemiva-SVG Groep en Olala Chocola kijken terug op een geslaagde workshop. Op 25 oktober zal de tweede chocoladeworkshop plaats vinden. Verder staan er sportactiviteiten, een hair-makeoverworkshop, een workshop cajonspelen en elkaar tekenen/schilderen op het programma. Bij de activiteiten werkt de Gemiva-SVG Groep nauw samen met het Da Vinci-college. Van het resultaat van alle workshops worden foto’s gemaakt. Hiervan komt een foto-expositie in de binnenstad van Dordrecht op billboards. Van de workshops zelf komt een the-making-of-fototentoonstelling.

Bron en foto:Gemiva-SVG Groep