Justitie: geen aanwijzingen misbruik Jennefer

Justitie heeft vooralsnog geen aanwijzingen dat de 10-jarige Jennefer van Oostende is misbruikt. Uit sectie op haar lichaam zijn geen sporen gevonden die op misbruik wijzen. Wel zegt justitie dat het meisje met geweld om het leven is gebracht.

 

 

 

 

 

Wat er precies is gebeurd kan niet worden gezegd, omdat de verdachte nog geconfronteerd zal worden met de uitslagen van het sectierapport. Niet is vast komen te staan wanneer Jennefer is overleden. Het tijdstip van overlijden is bij jonge kinderen volgens de onderzoekers van het Nederlands Forensisch Instituut niet makkelijk te achterhalen. Mogelijk komt daar meer duidelijkheid over na politieverhoren.

 

Moord cq doodslag
De 26-jarige Anthony K. wordt verdacht van moord cq doodslag en van onttrekking aan het ouderlijk gezag. Hij heeft bij politie verklaringen afgelegd, maar over de inhoud daarvan kunnen de advocaat van de man en justitie niets zeggen.De rechter-commissaris besloot woensdag het voorarrest van de 26-jarige verdachte met veertien dagen te verlengen. Hij mag in die tijd geen enkel contact hebben met de buitenwereld.

De komende dagen zal de verdachte verder intensief worden verhoord en er zal gepraat worden met getuigen. Ook 1 van de 2 kinderen, die in de woning aanwezig waren wordt door justitie gehoord. Dat zal gezien de leeftijd op een speciale kindervriendelijke manier gebeuren.

‘Nabestaanden hinderen onderzoek’
De politie heeft familieleden geadviseerd terughoudend te zijn naar media en op het internet over de zaak. Volgens een woordvoerder van de politie is het onwenselijk als betrokkenen details bekendmaken op bijvoorbeeld Facebook, omdat dit het onderzoek kan frustreren.De afgelopen dagen verschenen in de media en op sociale websites verklaringen van nabestaanden over de toedracht. ,,Verbieden kunnen we het niet”, aldus een woordvoerder.

Stille tocht
Jennefer wordt volgende week woensdag begraven op de Zuiderbegraafplaats. Vooraf is er een dienst in de Philadelphiakerk om 11,00 uur. Belangstellenden kunnen daarbij aanwezig zijn.Een dag later vindt er een stille tocht plaats. De invulling daarvan moet volgens de deelgemeente Charlois nog worden uitgewerkt.

Bron en tekst:Rtv rijnmond