Plan Tij genomineerd voor Water, Wonen & Ruimte Award

Het vakblad Water, Wonen & Ruimte reikt dit jaar de eerste Water, Wonen & Ruimte Award uit. Plan Tij in Dordrecht, een project van VolkerWessels Vastgoed en de Koning Wessels Vastgoed, is hiervoor genomineerd.

 

 

 

 

 

De award wordt toegekend aan projecten en plannen die niet alleen op of aan het water zijn gesitueerd of in belangrijke mate water inzetten in het operationele gebruik, ze moeten tevens een link hebben met stedelijk gebied. De beoordelingscriteria lopen uiteen van het vermogen om zich aan te passen aan veranderende omgevingsfactoren tot exportwaarde, beheerbaarheid en esthetiek.

Plan Tij is een unieke ontwikkeling met 2 ha natuur en 96 woningen waar wordt geleefd op het ritme van eb en vloed. Verspreid door het gevarieerde landschap met natuurlijke oevers liggen de woningen, waarbij een brug het woongebied verbindt met het Wantijpark. De moderne woningen zijn één met de natuur en hebben een directe relatie met het de Vlij (de Biesbosch) waardoor het thema eb en vloed letterlijk in het plan is gebracht. Zelfs zeilboten kunnen bij veel woningen afmeren. Klunder Architecten tekende voor het ontwerp van Plan Tij.

Een breed samengestelde jury heeft 10 criteria vastgesteld, aan de hand waarvan genomineerde projecten worden beoordeeld. Op 8 september 2010, tijdens het Nationaal Water, Wonen & Ruimte Congres in Almere, word de prijs uitgereikt.