Lunchen met het bijzondere Duo MARES

De unieke klank van de combinatie altviool en accordeon van Duo MARES is verbazingwekkend creatief en brengt verrassende speelruimte met zich mee. Zo ook in dit programma, waar de tango de belangrijkste inspiratiebron is en die je met zijn ritmes, geluiden en atmosfeer terugvindt in de originele composities. Alleen al het duizelingwekkende stuk Sisyphos maakt het bijwonen van dit concert tot een ‘verplichting’.

 

 

 

Het lunchprogramma heet ‘Falsche Tango’ en is een mix van verschillende tango’s in gevarieerde stijlen. Ook met nieuwe composities van Anna La Berge, Chiel Meijering, Nico Huijbrechts en tango’s van Albéniz, Stravinsky en natuurlijk van Piazolla.Het altviool- en accordeonduo Duo MARES (Esra Pehlivanli, Turkije, 1977 en Marko Kassl, Oostenrijk, 1976) debuteerde in 2004 op het Amsterdamse Grachtenfestival en was sindsdien te gast op vele internationale podia en festivals.

Pehlivanli voltooide haar opleiding bij de eminente altviolist Michael Kugel aan het Hogeschool Conservatorium Gent in België en het Conservatorium Maastricht met onderscheiding. Kassl studeerde bij Mie Miki-Schenck in Duitsland en voltooide zijn mastersopleiding ook met onderscheiding aan het Hochschule für Musik Dortmund en Folkwanghochschule Essen.

In 2009 was Duo MARES prijswinnaar in het Jur Naessens Muziekprijs 2009 (Amsterdam) met hun multimediaproject Volume Nuevo.

www.kunstkerkdordrecht.nl
Serie Lunchconcert, aanvang 12.30 uur, gratis entree.