(update)Politie onderzoekt overval op Roosendaals gezin

Vier personen drongen maandagavond 10 oktober 2011 een woning binnen aan de Jasmijnberg in Roosendaal. Het ging om een overval waarbij de 27-jarige bewoner klappen kreeg. De daders gingen er vandoor met een laptop, mobiele telefoons en enkele sieraden.

 

 

 

 

 

 

Aangebeld
Rond 20.10 uur werd er aangebeld bij de tussenwoning aan de Jasmijnberg. Toen er werd opengedaan, kwamen er direct vier personen het huis in. Er waren op dat moment drie volwassen, een peuter en een baby aanwezig. De bewoners werden bedreigd met een vuurwapen en er werd geld geëist. De hoofdbewoner (27) moest daarbij enkele klappen incasseren. De daders doorzochten het huis en namen een laptop, gsm’s en sieraden mee.

Onderzoek
Direct na de overval startte de politie een onderzoek. Zo zochten agenten de omgeving af en deed de technische recherche sporenonderzoek in de woning. Omdat de overvallers gemaskerd waren, is er weinig van hun signalement bekend. De recherche sluit niet uit dat de daders al vóór de overval al in de straat of buurt zijn geweest.

Tips? Bel de politie
Bent u getuige geweest van deze overval of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche via 0900-8844.Tips kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 – 7000.

Wie staat er voor de deur?
De politie ziet dat bij de meeste woningovervallen dat de daders binnenkomen via de voordeur. Gewoon daar aan te bellen. Preventie begint dus bij het verstandig open doen van de voordeur. Vraag uzelf dus af wie er voor de deur kan staan als er aangebeld wordt. Zeker als u niemand verwacht of wanneer er op een ongebruikelijk tijdstip wordt aangebeld. Het gebruik van een veiligheidsketting of een kierstandhouder kan ongewenste bezoekers buiten de deur houden.

Auteur: Jeroen Steenmeijer