(update)Arrestaties in zaak dode man

STEENBERGEN – De recherche heeft vrijdagmorgen een 63-jarige man en zijn 33-jarige zoon uit Steenbergen aangehouden.

 

 

 

 

 

 

De recherche heeft twaalf man op het onderzoek gezet. Dat concentreert zich vooral op de manier waarop het slachtoffer door de glazen voordeur van een woning aan de Kruitweg is geraakt. Hoewel het volgens buurtbewoners al eerder die nacht rumoerig is op straat, wordt de politie pas om 3.12 uur gealarmeerd. “Die melding is van dien aard dat wij hier de hoogste prioriteit aan gaven”, zegt politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk. “Meer dus dan zo maar een melding van overlast.”

Twintig minuten later lopen agenten de woning van de 63-jarige bewoonster binnen. Eerste hulp op de man mag niet meer baten. Sporenonderzoek wijst volgens Van Hooijdonk snel uit dat de 24-jarige man van buiten door het raam naar binnen is geraakt. “We onderzoeken nu of daar de doodsoorzaak ligt en wat zich eerder die nacht heefr afgespeeld.”

Buurtbewoners
De getuigenverklaringen gaven vrijdagmorgen aanleiding om de een straat verderop wonende vader en zoon te arresteren. De rechter-commissaris heeft het huis van de verdachten doorzocht. Daarbij is volgens de politiewoordvoerder geen hennepkwekerij aangetroffen. Of er wel wietplanten in de tuin stonden, is niet bekend.

 

Bron en tekst;Bn de Stem