Fietsparkeerverbod Stationsplein gehandhaafd

Het fietsparkeerverbod aan de binnenstadzijde van het station wordt met ingang van maandag 10 oktober gehandhaafd. Dat wil zeggen: Fietsen en brommers die onjuist en gevaarlijk geplaatst staan op het Stationsplein, worden met ingang van maandag 10 oktober verwijderd.

 

 

 

 

Tegengaan gevaarlijke situaties
Verkeerd geparkeerde fietsen zorgen voor gevaarlijke situaties. Om die te voorkomen werd in de afgelopen maanden opgeroepen om de fietsen op de juiste plaats neer te zetten. Dat werd onder meer gedaan door verkeerd geparkeerde fietsen te labellen. Met succes, want steeds minder fietsen worden op het Stationsplein geplaatst. Om het aantal verder terug te dringen, gaat de gemeente vanaf maandag 10 oktober handhaven. Zo moet het Stationsgebied nog meer een representatieve toegang tot de stad worden, waar mensen zonder gevaar kunnen lopen en fietsen.

 

Fietsen verwijderd
Handhaven betekent dat gevaarlijk of hinderlijk geplaatste fietsen en fietsen die op het Stationsplein in de parkeerverbodzone staan, verwijderd worden. Het handhaven van het fietsparkeerverbod gebeurt onder verwijzing naar artikel 2.51 van de APV (Algemene Plaatselijke Verordening). Dit staat ook aangegeven op verkeersborden rond het station.

 

Verwijderde fietsen
Iedere verwijderde fiets wordt gecontroleerd op diefstal en geregistreerd. De eigenaar van de verwijderde fiets kan die aan de hand van de registratie terugvinden op www.fietsenbeheer.nl (vanaf maandag 10 oktober online). Informatie over een verwijderde fiets is ook te krijgen via telefoonnummer 06-1404 9667.

 

Fiets ophalen alleen op donderdag
De eigenaar kan een verwijderde fiets ophalen op donderdagen tussen 13.00 en 17.00 uur bij de fietsafhandelcentrale in het gebouw van Stadsbeheer, aan de Kerkeplaat. De centrale is vanaf Dordrecht CS bereikbaar via Arriva Lijn 4 en lijn 14/15. Het gebouw van Stadsbeheer ligt op een kwartier loopafstand van de bushaltes. De (administratie)kosten voor het terugkrijgen van de fiets zijn € 25,-. Pinnen is niet mogelijk. Naast contant geld moet de eigenaar ook de juiste fietssleutel en identiteitskaart tonen.

 

Meer informatie
Zie voor meer informatie over het parkeren van (brom)fietsen rond het Centraal Station: www.dordrecht.nl/fietsparkeren.