(Update)Dode man (24) in Steenbergen

STEENBERGEN – In de Kruitweg in Steenbergen gonst het donderdagmorgen van de geruchten. De ene buurtbewoner houdt het op een inbraak waarbij de dader is betrapt, de ander zegt dat de man na een diefstal op de vlucht sloeg en daarbij door een ruit gesprongen is met fatale afloop.

 

 

 

 

De politie krijgt woensdagnacht rond 04.30 uur een melding van overlast in de Kruitweg. Eenmaal terplaatse treffen ze in een hoekwoning een zwaar gewonde man aan. De agenten en ingeschakeld ambulancepersoneel doen vergeefse pogingen de man nog te redden. De man, een 24-jarige Steenbergenaar, overlijdt ter plaatse.De politie houdt rekening met een misdrijf, maar kan de eerste uren geen verdere mededelingen doen.

 

Rumoer
De straat is meteen met linten afgezet. Buren kunnen onder geleide van de politie met de auto of fiets naar hun werk. Aan het eind van de rijtjeswoningen op de kruising met de Van Grimmesteijnstraat en Middenwal liggen glasscherven voor de intussen gesloten rolluiken. Omwonenden werden ’s nachts in hun slaap gestoord door lawaai op straat. “Rond half drie was het rumoerig. Ik kon niet thuisbrengen waar het geluid vandaan. Later hoorde ik glasgerinkel. Schoten heb ik niet gehoord”, zegt een buurvrouw, die door een agent wordt begeleid naar haar woning in hetzelfde rijtje.

 

Hennepkwekerij
In het huis waar de ruit gesneuveld is, woont een 63-jarige alleenstaande vrouw. Als de geruchtenstroom op gang komt en op internet berichten verschijnen over een hennepkwekerij op het huisadres, belt haar zoon de krant. “Mijn moeder heeft met het misdrijf niets van doen. In haar huis zijn geen hennepplanten aanwezig. De dode man is bij haar woning aangetroffen. Als het om een misdrijf gaat, heeft zich dat buiten afgespeeld en niet in het huis van mijn moeder.” De zoon zegt dat zijn moeder nog hulp heeft willen bieden. “Hoe of wat, dat weet ik niet.”Een buurtbewoner vermoedt dat het dodelijke slachtoffer wel op jacht was naar wiet. “Waarschijnlijk is hij in de achtertuinen aan het rommelen geweest en daarbij ontdekt. Ik hoorde dat hij zich nog een tijdje schuil hield in een van de tuinschuurtjes en dat ze hem daar met geweld uitgetrokken hebben. Toen hij zich nogmaals losmaakte van zijn achtervolgers is hij in de ruit hier op het hoekje gevallen. Dat is niet goed afgelopen.”

 

Over de identiteit van de man gaan ook allerlei verhalen de rondte. De zoon van de bewoonster wordt genoemd, een buurtbewoner maar ook een jongeman van een paar straten verderop. Volgens de zoon kende zijn moeder het slachtoffer wel van gezicht.Een gedeelte van de straat en de kruising blijft de hele ochtend afgesloten. Kinderen van basisschool Maria Regina schuin tegenover de plaats delict konden ’s morgens wel gewoon naar school.

 

Bron en tekst:Bn de Stem