30-09-2011

Vlag in top

PAPENDRECHT: Donderdag, 29 september 2011, was het feest bij Apollo hotel aan de Lange Tiendweg.De vlag mocht in top omdat het hoogste punt van het nieuwbouwproject is bereikt. Het nieuwe Apollo hotel Papendrecht maakt deel uit van een grootschalige gebiedsontwikkeling waar verschillende partijen bij betrokken zijn. Het is een bijzonder bouw project, waar de Gemeente Papendrecht, Next Real Estate, VORM Ontwikkeling, VORM Bouw en Apollo Hotels & Resorts aan werken.

 

 

 

Naast de uitbreiding van het hotel komt er ook een appartementencomplex, dat Palaestra heet, dit complex zit vast aan het hotel zodat je binnendoor naar het restaurant kunt wandelen. Maar ook van andere faciliteiten kunnen de bewoners gebruik maken. Denk bijvoorbeeld aan een ontbijtservice.

Als het nieuwe hotel in gebruik genomen is, wordt het oude hotel gesloopt, met uitzondering van de toren. Op de plek die daardoor vrijkomt, wordt begin 2012 met de bouw van het sportcentrum gestart. En als het nieuwe sportcentrum voltooid is, verhuist het huidige zwembad met haar faciliteiten naar de nieuwe locatie. Voor de ruimte die daardoor weer beschikbaar komt, ontwikkelt VORM Ontwikkeling een woningbouwprogramma.

Het nieuwbouw project is inmiddels een opvallend middelpunt in Papendrecht, deze foto is genomen vanaf de Noordhoek en goed te zien is hoe het nieuwe hotel boven alle bebouwing uit komt.

Foto: Thymen stolk / Pieter vd Berg