Sura komt spelen in Het Hof

In samenwerking met Theater ZieZo presenteert DiEP zondag 16 oktober de historische kindervoorstelling Sura in Het Hof. Deze voorstelling voor kinderen van 4 t/m 8 jaar vertelt het verhaal van het meisje Sura dat de perfecte speelplek heeft gevonden op een braakliggend terrein. Maar ze moet het opnemen tegen de burgemeester die zo zijn eigen plannen heeft voor het braaklandje. De geschiedenis van stad en regio komt in het stuk uitgebreid aan bod. Voor DiEP de voornaamste reden om aan deze productie mee te werken.

 

 

 

Sura wil spelen. Het braakliggend landje is een mooie speelplek. Het is woensdagmiddag, de lucht is blauw, het zonnetje schijnt, kortom: dit wordt weer een heerlijke middag. Maar er staat een hek: Verboden toegang. Waarom? Waarom is er zoveel verboden? Alle leuke dingen zijn altijd verboden. Dit is juist een heel goed plekje om te spelen, vindt het meisje.

Op een braakland kan je alles.Dat ‘s de wereld in het klein.En weten jullie wat zo mal is?’T is nog leuker dan een plein!

 

 

En zo begint Sura aan een spannend avontuur waarin ze moet opboksen tegen de burgemeester, die andere ideeën heeft voor het braakliggend terrein. Er ontstaan nieuwe vriendschappen en ze krijgt steun uit onverwachte hoek. Hoe zal het allemaal aflopen?

Legenden
Het bijzondere van de nieuwste voorstelling Sura van Theater Ziezo is, dat er legenden en delen van de Nederlandse geschiedenis in verwerkt zijn. Zoals bijvoorbeeld de legende van Sura en de Sint Elisabethvloed met de legende van de poes Bontje.De kinderen gaan tijdens de voorstelling mee op reis langs de vuurtoren, over de dijk, op een vlot, langs eilanden, over de brug en via het zandpad weer naar huis. Alles wat Sura op het braakliggend landje vindt, krijgt een nieuw leven. Sura begeeft zich met groot gemak door de belevingswereld van jonge kinderen en er heerst een magie die alle kinderen begrijpen.De Dordtse stadsdichter Marieke van Leeuwen is verantwoordelijk voor de creatieve tekst en de regie. De muziek is in handen van Theo Kuypers. Deze speciaal voor Sura geschreven tekst en muziek, de prachtige kostuums en decor vormen samen met uitnodigend bewegingstheater en livemuziek een feestelijk geheel.’Je doet er toe. Doe mee!’ is de rode draad in Sura, de nieuwe multidisciplinaire meespeelvoorstelling van Theater ZieZo.

Praktische informatie
De historische kindertheatervoorstelling Sura is zondag 16 oktober te zien in Het Hof in Dordrecht. Aanvang: 14.30 uur en 16.00 uur. Duur: ca. 50 minuten. Entree €5,- per kind en €7,50 per volwassene. Reserveren kan bij Erfgoedcentrum DiEP via 078-770 8710 of activiteitendiep@dordrecht.nl . De kaarten zijn te verkrijgen vanaf 28 september in Het Hof. Openingstijden Het Hof: woensdag t/m zaterdag van 11-17 uur. Zondag van 13-17 uur. Gereserveerde kaarten dienen uiterlijk zaterdag 15 oktober te worden opgehaald en betaald bij de kassa van Het Hof.

De 3D film over de geschiedenis van Het Hof die momenteel in dit historische pand is te zien, wordt op deze dag niet vertoond.

Bron en tekst:Erfgoedcentrum Diep