Dordrechts Museum vrijdagavond open

Het Dordrechts Museum opent op vrijdag 30 september voor het eerst in de avonduren zijn deuren voor het publiek. Het museum is gratis te bezoeken tussen 17.00 en 22.00 uur. Er zijn tal van activiteiten.

 

 

 

 

De Museumavond is een eerste in een reeks van zes avondopenstellingen. Er zijn veel bijzondere dingen te doen. Er zijn verschillende rondleidingen om kennis te maken met de collectie van het museum.

Mannen
Wie op een ludieke manier wil kennismaken met de collectie schilderkunst van het Dordrechts Museum kan deelnemen aan een van de verhalen op zaal over de fictieve Leentje de Graaf. Leentje komt uit een familie van verzamelaars. Haar grootvader verzamelde sigarenbandjes en haar vader landschappen. Zelf verzamelt zij ook: mannen. In het museum laat zij de mooiste en meest interessante mannen van het museum zien.

Toppers
Maar ook voor mensen die niet geïnteresseerd zijn in mannen heeft het museum veel te bieden.Zo is er ook een rondleiding langs de Toppers van het Museum. Tijdens deze tour door het museum maak je kennis met de vijf eeuwen schilderkunst en de bijbehorende hoogtepunten. Daarnaast geven verschillende medewerkers van het museum op zaal uitleg over de inrichting en de aanwezige kunst. Waarom is in de zaal over kunstenaar Scheffer gekozen voor rood behang? Waarom hangen deze werken bij elkaar en wat is nou eigenlijk het idee achter de ‘jewelboxes’? Deze en nog vele vragen worden tijdens de Museumavond beantwoord.Verder hebben de museumwinkel en restaurant Art & Dining enkele leuke aanbiedingen. In de lounge kan de bezoeker onder het genot van een glas wijn luisteren naar live muziek. De toegang voor deze eerste avondopenstelling is gratis.

Nieuwe agenda
Het Dordrechts Museum wil een culturele ontmoetingsplek zijn, waar altijd iets te beleven is. Daarom heeft het museum een gevarieerd activiteitenprogramma opgesteld. Dit programma is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Rabofonds van Rabobank Drechtsteden. Tijdens de Museumavond wordt de nieuwe kleurrijke agenda geïntroduceerd. Hierin zijn ook de activiteiten van Huis Van Gijn opgenomen. De agenda wordt vanaf deze week in de regio verspreid en uiteraard op de Museumavond aan alle bezoekers meegegeven.