Zeer goed bezochte editie Korenfestival

 

DORDRECHT – “Alles zat mee en de belangstelling was buitengewoon groot.” Gerard Hovius, voorzitter van de Stichting Bijzondere Concerten Dordrecht, kijkt terug op een zeer geslaagde lustrumeditie van het Groot Dordrechts Korenfestival.

 

 

Op de vijfde editie van het festival traden 42 zeer uiteenlopende koren op op verschillende locaties in de binnenstad. “Op de Visbrug stonden mensen mee te zingen met de shantykoren, terwijl in de Trinitatiskapel verstilde Gregoriaanse zang was te horen”, geeft Hovius als voorbeelden van het brede muziekspectrum dat het festival biedt. Over de publieke belangstelling had de organisatie niets te klagen: “Op verschillende locaties stonden er wachtrijen voor de deur, het Scheffersplein stond de hele dag vol. De apotheoses op het plein en in de Augustijnenkerk waren echt hoogtepunten. Eigenlijk kwamen we locaties tekort. We krijgen ook veel aanvragen van koren van buiten de regio, maar daar is gewoon geen ruimte voor.”

 

Subsidietekort

 

In zijn dankwoord in de Augustijnenkerk wees Hovius op het dilemma waar de organisatie de komende tijd mee te maken krijgt. “Ik heb het publiek gewezen op het subsidietekort waar tegenaan gaan lopen. Ik vind dat we met bescheiden kosten, nog geen 30.000 euro, een prachtig festival neerzetten. We krijgen subsidie van de Drechtsteden en de gemeente Dordrecht en we krijgen ondersteuning van enkele sponsors. Op de subsidies gaat verder beknibbeld worden. Zonde, want de middenstand profiteert behoorlijk van het festival. We staan het komende jaar dus nog voor een flinke opgave.”

 

 

Bron en tekst:Dordt centraal