Passantenonderzoek in zaak Edward Maat

De politie gaat morgen – zaterdag 17 september vanaf 23.00 uur tot zondagochtend 05.00 uur – een passantenonderzoek doen in de binnenstad van Dordrecht. Met behulp van flyers en stoepborden hoopt het rechercheteam, dat de dood van Edward Maat onderzoekt, meer informatie te krijgen over wat er met hem is gebeurd voorafgaand aan het aantreffen van zijn levenloze lichaam in het water.

 

 

 

Edward Maat verdween in de nacht van 3 op 4 september na een avond stappen in Bibelot aan de Wijnstraat in Dordrecht. Hij werd daar rond 03.00 uur ’s nachts voor het laatst gezien. Zijn levenloze lichaam werd op woensdag 7 september aangetroffen in de Oude Maas aan de Hooikade in Dordrecht. Zijn fiets werd diezelfde nacht gevonden aan de Nieuwe Haven ter hoogte van het Blauwpoortsplein en bleek niet op slot te staan.

Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) werkt aan de zaak. Dit vanwege het feit dat er uit sectie geen duidelijke doodsoorzaak naar voren is gekomen. Het team bestaat uit zo’n 20 rechercheurs en zoekt uit wat er met man is gebeurd voorafgaand aan het aantreffen van zijn levenloze lichaam in het water.