Miljoenen minder voor Dordrecht-West

DORDRECHT – De plannen voor de herstructurering van Dordrecht-West met de wijken Oud-Krispijn, Nieuw Krispijn, Crabbehof en Wielwijk, moeten worden herzien. Vanuit de landelijke politiek komen er miljoenen euro’s minder om de wijken op te knappen. Dit vraagt om minder uitgaven en andere doelen.

 

 

 

Er komt 7,9 miljoen euro minder door het stopzetten van de zogeheten Vogelaarheffing. Ook staat in het regeerakkoord dat het Investeringsfonds Stedelijke Vernieuwing geen vervolg krijgt. Hierdoor gaat er ongeveer 7 miljoen minder naar de wijken. Bovendien is het door veranderde Europese regels moeilijker geworden voor woningcorporaties om te investeren in sociale woningbouw en maatschappelijk vastgoed.

 

Meer aandacht voor bewoners
Behalve de aanpassing van het budget gaat verantwoordelijk wethouder Rinette Reynvaan ook de inhoud van het beleid aanpassen. Lag voorheen nog de nadruk op het aantrekken van middeninkomens naar de wijk, in de toekomst gaat er meer aandacht naar de bewoners in de wijk. Verder blijkt dat het stimuleren van ondernemerschap in de wijk werkt, daar wordt verder mee gegaan. De precieze invulling van de nieuwe plannen is nog niet duidelijk. De wethouder komt hier aan het einde van jaar mee.

 

Een van de dingen die in Wielwijk zijn uitgevoerd in het kader van wijkverbetering is de aanpak van het Admiraalsplein. Het plein is inmiddels opnieuw ingericht en op 24 september volgt de officiële opening. Op het Admiraalsplein is een nieuwe waterpartij ingericht en zijn diverse bankjes en zitjes geplaatst. Ook het groen is opnieuw aangeplant. De vijver heeft een bijzondere waterklok. Midden in de vijver komt een doorzichtige buis waarin de waterstand de tijd aangeeft. Een wens van de bewoners die nu tot stand komt. Op de openingsdag wordt het plein tussen11.00en16.00uur opgedeeld in kleinere pleinen. Zo is er een Woonplein met informatie over wonen in de wijk en de nieuwbouwplannen. Op het Ontmoetingsplein is er wat te eten en drinken op het terras en worden activiteiten georganiseerd. Op het Winkelplein presenteren de winkeliers rondom het Admiraalsplein zich en is er voor kinderen een speurtocht langs de winkels. De officiële opening wordt om11.45uur verricht door wethouder Rinette Reynvaan. Aansluitend is een watershow in de nieuwe vijver. Kijk op www.wielwijk.nl voor het complete programma.

 

Bron en tekst:Dordt centraal