14-09-2011

Opening Peutertuin

Dordrecht- Vandaag heeft burgemeester Brok de peutertuin van Stichting Het Peuterhuis aan de dubbelmondestraat geopend.

 

 

 

 

 

Het Peuterhuis in Dordrecht is een zelfstandige stichting die zonder subsidie opvang biedt aan groepen peuters in de leeftijd van 2,5 tot 4 jaar.De plannen voor het creeeren van een peutertuin voor de allerkleinsten dateert uit september 2009.In het voorjaar van 2010 zijn de eerste gesprekken met de gemeente geweest om tot de realisatie van de peutertuin te komen. Na een aantal constructieve gesprekken met de gemeente is er in oktober 2010 een start gemaakt met de bouw van de peutertuin.In het voorjaar van 2011 is er een hekwerk rondom de peutertuin geplaatst en is er een zandbak geplaats.

Daarna was het aan het peuterhuis om de tuin verder vorm te gaan geven en in te richten.
“Uitgangspunt voor de tuin was een natuurlijke, groene omgeving realiseren waarin de peuters zich kunnen verbinden met alles wat groeit en bloeit en spelen met dat wat de aarde de peuters schenkt. Het omgaan met water en zand, het ervaren van de wind, de warmte van de zon, het verzorgen van de bloementuin, het voelen van houtsnippers en stammen, klimmen op stenen en stronken, deel zijn van de insecten en vogelwereld………………dat alles zijn ervaringen die kinderen bij zichzelf brengen en die ze hun hele leven met zich meedragen. Het zorgt voor een goede, stabiele basis”, aldus Ans van der Eijnden (directeur van Het Peuterhuis).

 

De peuteruin is de afgelopen zomer uitgeprobeerd door veel peuters en daarmee uiteindelijk geworden zoals een echte peutertuin moet zijn. Een habitat voor natuurlijke bewoners van de tuin en de peuters.