Toezichthouders Kijfhoek lagen te slapen

De Inspectie Verkeer en Waterstaat zegt dat het goederenspoorbedrijf DB Schenker nalatig is geweest bij het toezicht op rangeerterrein Kijfhoek. Het personeel dat toezicht moest houden, lag bij diverse inspecties te slapen.

 

 

 

 

Dat bleek dinsdagmorgen tijdens de rechtszaak in Dordrecht. Justitie eiste tegen het bedrijf 400.000 euro voor nalatigheid. DB Schenker moet zich verantwoorden voor gebrekkig toezicht op Kijfhoek in 2009.

Onverwacht
De inspectie bracht vijf keer een onverwacht bezoek aan Kijfhoek. In drie gevallen lagen de verantwoordelijke toezichthouders te slapen. De kantoren waren geblindeerd met kranten en vuilniszakken. ‘Het was onmogelijk om op die manier een terrein van twee kilometer te overzien,’ verklaarde de inspectie tijdens de rechtszaak.Ook was de registratie onvoldoende. Zo was vaak onbekend welke gevaarlijke stoffen in de gerangeerde wagons zaten.

 

Verweer
DB Schenker zei in het verweer dat er voldoende controles zijn. Omdat er ook een hek om Kijfhoek staat zou volgens het bedrijf ingrijpen pas noodzakelijk zijn als zich calamiteiten zich voordoen.

De rechtszaak in Dordrecht heeft niets van doen met de brand op rangeerterrein Kijfhoek, op 14 januari 2011.

Bron en tekst:Rtv rijnmond