Aantrekkelijke activiteiten in mobiliteitsweek

Volgende week is er de Europese mobiliteitsweek. De gemeenten Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht slaan de handen ineen en besteden hieraan samen veel aandacht. Als voorproefje ontvangt iedere inwoner deze week de Duurzaamheidskrant. Ook in Heerjansdam wordt de krant bezorgd. Wethouders Henk Mirck uit Zwijndrecht en zijn Ambachtse collega Floor van de Velde ontvingen afgelopen maandag het eerste exemplaar.

 

 

 

Duurzaamheidskrant
In de krant staan veel tips voor een duurzamer huishouden, een beter milieu, de klimaatdoelstellingen én de portemonnee. Ook leest u van alles over elektrisch vervoer, het gebruik van duurzame energiebronnen en groene initiatieven in beide gemeenten. Voor kinderen is er een prijsvraag waarmee ze een duurzame prijs kunnen winnen. En knip vooral de bon uit, want daarmee kan iedere lezer een leuk presentje ophalen.

Activiteiten
In de mobiliteitsweek, die duurt van 12 tot en met 18 september, zijn er allerlei leuke activiteiten, bijeenkomsten en demonstraties. Zo kunnen mensen gratis hun bandenspanning laten controleren of een elektrische auto of scooter testen op één van de mobiliteitsmarkten.

Eerste oplaadpunten
Tijdens de week worden ook de eerste oplaadpunten voor elektrische voertuigen onthuld en in gebruik genomen. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan voor het hele programma op

www.h-i-ambacht.nl of www.zwijndrecht.nl