Zoektocht drenkeling Oude Maas hervat

Op de Oude Maas bij Barendrecht is zondagmorgen rond tien uur de zoektocht naar een 18-jarige drenkeling uit Hoogvliet hervat. Bij het zoeken door een speciaal team van de politie wordt ook sonarapparatuur ingezet.

 

 

 

 

De politie denkt dat de drenkeling niet meer in leven is. De man uit Hoogvliet was zaterdagmiddag in de Oude Maas gaan zwemmen en verdween onder water.Ooggetuigen zagen de man zaterdagmiddag vlakbij het pannenkoekenhuis op de Achterzeedijk kopje onder gaan. Toen ze hem niet meer boven water zagen komen, alarmeerden ze de hulpdiensten. Heel de middag hebben duikers naar de man gezocht.

Er waren zowel duikers van de brandweer uit Rotterdam als van de brandweer van Zuid-Holland-Zuid ter plaatse. De brandweer kreeg assistentie van een reddingsboot die op weg was naar de Wereldhavendagen in Rotterdam. Ook Rijkswaterstaat en de Zeehavenpolitie hielpen bij de zoekactie.Rond half zes liet de politie weten dat de kans erg klein is dat de man nog leeft. Al bestaat er altijd een mogelijkheid dat hij op eigen kracht uit het water is gekomen. De Zeehavenpolitie bleef tot negen uur ‘s avonds zoeken.

Bron en tekst:Rtv rijnmond