Denk mee over feestelijk programma intocht Sint

Het is nog volop zomer, maar toch waren Sint en Piet al even in Dordrecht. Niet per stoomboot, maar ‘last minute’ ingevlogen uit Madrid. Met een onverwacht bezoek aan Intree Dordrecht verrasten zij burgemeester Brok die zojuist voor de ondernemers van de binnenstad het startsein had gegeven voor de voorbereidingen op de intocht.

 

 

 

Sint toonde zich bijzonder ingenomen met de keuze voor onze stad als de plaats waar hij dit jaar voet aan wal zet. “Dordrecht is dé Sinterklaasstad bij uitstek”, zo benadrukte de Goedheiligman. “Piet en ik zijn er dan ook van overtuigd dat jullie deze reputatie dit jaar nog gaan versterken en dat alle Dordtenaren met elkaar gaan zorgen voor een grandioze ontvangst”.

 

Intocht in Nederland
De aankomst van Sint in Dordrecht wordt op 12 november van 12.00 tot 13.30 uur rechtstreeks uitgezonden op de landelijke televisie. Er worden zo’n 60.000 bezoekers verwacht uit het hele land. Sint en zijn gevolg arriveren rond 12.30 uur op de Wolwevershaven, daar bestijgt hij zijn trouwe schimmel waarna hij hoog te paard en geflankeerd door muziekkorpsen op weg gaat naar het centrum. De route voert langs ‘t Vlak, de Nieuwe Haven, het Blauwpoortsplein en de Grote Kerk, waarna de stoet via de Grotekerksbuurt koers zet naar het Stadhuisplein. De tocht eindigt op het Scheffersplein, waar de officiële ontvangst plaatsvindt.

 

Initiatieven en ideeën
Overal langs de route worden bijzondere activiteiten uitgevoerd. Het merendeel van dit programma, dat wordt uitgevoerd door scholieren en leden van Dordtse organisaties en verenigingen, ligt al vast, maar dat geldt niet voor het programma van het Stadhuisplein: dit plein is speciaal gereserveerd voor initiatieven uit de Dordtse bevolking.

Dus heb jij een idee voor een leuke act, een mooie voorstelling, een inspirerende workshop of een wervelende show, meld je dan aan bij sinterklaas@dordrecht.nl en doe mee om de intocht tot een feest te maken van en voor alle Dordtenaren.Er zijn een paar spelregels: je kunt je idee zelf organiseren en uitvoeren; geen reclame en/of commercie; aanmelden vóór 20 september. Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen en maakt eind september de keuzes bekend.