Plannen voor Nieuwe Dordtse Biesbosch gaan door

Het college heeft ingestemd met het nieuwe ontwerp-bestemmingsplan. In het nieuwe ontwerpplan is een recreatieplas opgenomen, een nieuwe landbouwweg en een nieuw natuur- en recreatiegebied. De aanleg van recreatievoorzieningen en natuur is belangrijk voor Dordrecht en haar inwoners.

 

 

 

 

Voortgang Nieuwe Dordtse Biesbosch
Sinds het aantreden van het nieuwe college hebben de gemeente Dordrecht en alle partners hard doorgewerkt aan het realiseren van de plannen voor de Nieuwe Dordtse Biesbosch. Via diverse overleggen met bewoners en belanghebbenden kreeg het inrichtingsplan voor de Alloijzen- of Bovenpolder, de Elzen-Noord en de Noorderdiepzone (kortweg ABEN-gebied) steeds meer vorm.De Louise- en Cannemanspolder werd opgeleverd, De Elzen is bijna klaar, het werk aan de Tongplaat is volop in gang, de Landbouwweg krijgt steeds meer vorm en de Stoopbank wordt opgeknapt.

 

 

Inzage
Het plan ligt vanaf 15 september 2011 ter inzage. Iedereen die rond het eerdere ontwerp-bestemmingsplan uit 2009 een zienswijze had ingediend, krijgt een brief van de gemeente, waarin de belangrijkste wijzigingen op het oude plan worden aangegeven en de ter inzage legging wordt aangekondigd.