Familie Bach Dag in de Grote Kerk

 

DORDRECHT – De stichting Ars Musica organiseert in samenwerking met de stichting Reformatie Instituut Dordrecht op vrijdag 16 september een Familie Bach Dag in de Grote Kerk.

 

 

 

Overdag zijn er voor basisscholen van Dordrecht en omgeving meerdere voorstellingen over de Zilveren bruiloft van Bach. ’s Avonds is er een concert over de familie Bach. In dit programma wordt de familie Bach gevolgd vanaf de Erfurt-lijn tot en met de zesde zoon uit zijn tweede huwelijk. Het geeft een boeiend beeld van de familie. Het programma wordt afgesloten met Motetten der Bachschule, motetten gecomponeerd door leerlingen van Bach.

 

Ars Musica
Het programma wordt uitgevoerd door het jonge professionele Kamerkoor Ars Musica onder leiding van Patrick van der Linden. Gerben Budding bespeelt het Bachorgel, barokcelliste is Elske Tinbergen. Voor meer informatie: www.kamerkoorarsmusica.nl of www. srid.nl.

 

Kaarten
Het avondconcert is ten bate van Cultuurbehoud Grote Kerk Dordrecht. Initiatiefneemster mevrouw Kirpestein (79) heeft hiervoor veel sponsoren geworven. Kaarten voor de avond zijn verkrijgbaar in de voorverkoop voor 15 euro via kirpestein@gmail.com of tel. 6932490 of voorafgaand aan het concert aan de kerk voor 20 euro. Het concert begint om 20.00 uur, de kerk is een half uur voor aanvang geopend.

Bron en tekst:Dordt centraal