Anderhalf jaar cel geeïst tegen granaatlegger Dordrecht

Justitie heeft anderhalf jaar cel geëist tegen de 25-jarige man uit Breda die eidn december twee nep-granaten heeft verstopt bij de Milieudienst in Dordrecht. Ook zou hij zich schuldig gemaakt hebben aan het kweken en de handel van drugs.

 

 

 

 

De granaten werden gevonden nadat een journalist van het AD een sms-bericht had ontvangen. Daarin stond dat er meerdere explosieven bij het gebouw aan de Noordendijk lagen. De granaten werden ook daadwerkelijk gevonden, één op het parkeerterrein en één op het grasveld voor de hoofdingang.

Camerabeelden
Tijdens de zitting drie weken geleden werd bekend dat justitie over camerabeelden beschikt waarop te zien is dat de man twee granaten legt. Volgens de verdediging is het niet de verdachte die op deze beelden staat. Daarop is een blanke man te zien en de verdachte heeft een Mediterraan uiterlijk.

Vingerafdruk
Ook is er de vingerafdruk die gevonden is op een stuk tape dat op de granaat zat. In het dossier staat dat deze afdruk ‘gelijkenis’ vertoont met die van de verdachte. Uit de term ‘gelijkenis’ blijkt geen zekerheid, betoogde de verdediging.Waarom de man de granaten zou hebben neergelegd bij de Milieudienst, werd tijdens de vorige zitting niet duidelijk. Hij beroept zich op het zwijgrecht.

Bron en tekst:Rtv rijnmond