Achttien fietsen op station bestempeld als wrak

DORDRECHT – Wie zijn fiets(wrak) voor langere duur heeft geparkeerd in of bij de fietsenstalling bij Station Dordrecht doet er goed aan even te gaan kijken. De mensen van Toezicht hebben achttien wrakken gelabeld die uiterlijk tot 8 september kunnen worden opgehaald. Daarna worden de opgehaald en indien mogelijk gerecycled.

 

 

 

Bij een eerdere ‘fietswrakkenactie’ op en rond het station in juni dit jaar werden 51 fietswrakken verwijderd. De fietsen die het ‘label’ wrak hebben gekregen, belemmeren een goed gebruik van de stallingen, redeneert de gemeente. Een fiets is een wrak als die zichtbaar al langere tijd niet meer wordt gebruikt. Dat kan blijken uit een lekke band, opgehoopt vuil rond de banden en het ontbreken van essentiële onderdelen, zoals stuur, zadel, remmen of wielen. De fietswrakken worden gestickerd, zodat eigenaren weten dat hun fiets is aangemerkt als wrak.

 

Parkeerverbod
Bij het station aan de binnenstadszijde is naast de roltrappen een bewaakte fietsenstalling voor 1.220 fietsen en op de eerste verdieping een gratis fietsenstalling voor 1.350 fietsen. Om de toegankelijkheid voor reizigers op het stationsplein te garanderen, mogen fietsen niet op het plein geparkeerd worden. Toezicht controleert regelmatig op het parkeerverbod op het stationsplein. Sinds de invoering van dat verbod voor (brom)fietsers op 1 april zijn er 37 bekeuringen uitgedeeld voor illegaal stallen op en rond het plein. Deze boete bedraagt 25 euro.

Bron en tekst:Dordt centraal