Gezelligheid voorop in De Nieuwe Boemel

 

DORDRECHT – Met een nieuwe naam en een nieuwe uitbater is het voormalige Café De Boemel aan de Dubbeldamseweg Zuid op 1 augustus weer open gegaan. “De Nieuwe Boemel is een gezellig, laagdrempelig bruin café”, zegt Dave van Es, de nieuwe uitbater.

 

 

 

Hoe het met de oude Boemel afliep, is wel bekend. Na een gedwongen sluiting vanwege een schietpartij voor de deur ging het café nog even open, maar zonder succes. De Boemel sloot in november definitief. In februari vroeg Dave van Es als nieuwe uitbater de vergunningen aan bij de gemeente. Dat had vanwege de voorgeschiedenis van het café heel wat voeten in de aarde. Op 1 augustus kon De Nieuwe Boemel dan eindelijk open. Van Es, tevens uitbater van café ‘t Schaapje in Smitshoek, gaat er met positieve energie tegenaan. “Alles is aanwezig om er weer een gezellige kroeg van te maken. Ik hoop dat de gasten van voorheen dat ook weer ontdekken en terugkomen.”

 

Darts
De Nieuwe Boemel is vanwege zijn omvang prima geschikt voor bruiloften en partijen. Van Es heeft daarnaast de nodige plannen om extra leven in de brouwerij te brengen. De dartscompetitie komt misschien weer terug, hij is bezig met het organiseren van een talentenjacht en maandelijks wil hij een optreden plannen. Voor 21 oktober is vast zanger en topbiljarter Ad Koorevaar geboekt. In De Nieuwe Boemel kan genoten worden van een drankje en op de kleine kaart komen onder andere uitsmijters, tosti’s en gehaktballen te staan. En natuurlijk ontbreekt de koffie met appeltaart niet.

 

De openingstijden: zondag van 13.00 tot 20.00 uur, maandag tot en met donderdag van 13.00 tot 00.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 02.00 uur. Telefonisch bereikbaar op tel. 06-45234880.