Buurman spant kort geding aan

Een buurman van de Dordste voetbalvereniging OMC spant een kort geding aan tegen de club. Hij woont aan de Visserstuin achter het intensief gebruikte kunstgrasveld en heeft genoeg van de geluidsoverlast.

 

 

 

Vloekende spelers, ballen in de tuin, het gebonk van ballen tegen reclameborden, afbrekende plantjes; een buurtgenoot van de klager – “zelf een voetbalfanaat” – bevestigt dat het inderdaad niet altijd een pretje is om naast het veld te wonen.Steen des aanstoots is het kunstgrasveld dat de voetbalverereniging sinds vorig jaar in gebruik heeft. Het veld grenst pal aan de tuin van de klager.

‘Eisen niet in te willigen’
De buurman zegt dat het kunstgrasveld veel intensiever wordt gebruikt dan het vorige veld. Volgens OMC-secretaris Rob van Wingerden is dat echter niet het geval. Het huidige kunstgrasveld was daarvoor al een ‘all weather veld’, half zand, half gras. Volgens Van Wingerden werd er toen al iedere avond op getraind. Van Wingerden wijst erop dat de voetbalclub zelf al geluidsbeperkende maatregelen heeft genomen en dat de overlast nu binnen de daarvoor gestelde normen beperkt blijft.

Minder spelen
In het kort geding eist de ontevreden bewoner van de Visserstuin dat de leden van de vereniging nog maar één keer per week op het veld trainen en dat er zaterdag en zondag nog slechts één competitiewedstrijd wordt gespeeld. Die eis valt volgens secretaris Van Wingerden onmogelijk in te willigen, aangezien de club 23 teams heeft.

Bron en tekst:Rtv rijnmond