Natuurfietstocht door de Brabantse Biesbosch

Op zaterdag 13 augustus is er een fietstocht door de Brabantse Biesbosch. Voorop staat het genieten van de natuur. Er is aandacht voor bermplanten, vogels en wat er nog meer voor moois te zien is.De KNNV (vereniging voor Veldbiologie afdeling Drechtsteden) organiseert deze fietstocht.

 

 

 

 

“We starten in Woudrichem, gaan over de dijk naar Werkendam waar een lunchpauze is. Vervolgens gaat het via het rustieke pontje Steur door de Brabantse Biesbosch, langs de enkele jaren geleden aangelegde grote waterplas (met veel watervogels) in de Noordwaard. Bij de Kop van ’t Land eindigt de tocht. Dan hebben we ongeveer 30 km afgelegd en dan zal het ongeveer 16.00 uur zijn”, zo laat de vereniging weten.

Eerst met de trein
Om in Woudrichem te kunnen starten, gaat de tocht vanaf station Dordrecht met de trein van Arriva naar Gorinchem (fiets meenemen is gratis). Deze lijn maakt nog geen gebruik van de OV-chipkaart. Van station Gorinchem is het 10 minuten fietsen naar de pont naar Woudrichem.

Gratis deelname, wel aanmelden
De deelname is gratis. U betaalt wel zelf het openbaar vervoer en uw consumpties. De capaciteit van de trein is beperkt waardoor aanmelding noodzakelijk is.

Aanmelden kan bij Jaap Das, (078) 616 42 69, vóór vrijdagavond 21 uur.Verzamelen met fiets uiterlijk om 9.00 uur op spoor 15 van station Dordrecht.