Dag van de Heerlijkheid

PAPENDRECHT – Landwinkel De Fruitheerlijkheid in Papendrecht organiseert op zaterdag 13 augustus weer tal van de activiteiten tijdens de driejaarlijkse Dag van de Heerlijkheid.

 

 

 

 

Op het erf en in de boomgaard zijn diverse activiteiten voor kinderen en volwassenen, er staan kraampjes met de heerlijkste (verse) producten en er zijn demonstraties spinnen, kantklossen en schilderen. De bierbrouwer die op het terrein brouwt, geeft uitleg over zijn ambachtelijk gebrouwen bier.Verder is op de dag aanwezig een archeoloog die vertelt over de onlangs in de Alblasserwaard gevonden oeroude veeneik en in de boomgaard staan enkele pitramides (tokkelinstrumenten) die door bezoekers bespeeld mogen worden. Uitrusten kan op het boomgaardterras, onder het genot van een boerenijsje. Ook op de hooizolder is allerlei lekkers verkrijgbaar.

 

Appelhappen
Voor kinderen zijn er workshops en spelletjes. Ze kunnen ponyrijden tegen een kleine vergoeding, appelhappen en grabbelen in de ton. Een aantal kunstenaars is op de Fruitheerlijkheid aan het werk en geeft inloopworkshops. De Schaapskooi uit Ottoland is aanwezig met wolproducten en de herder geeft samen met zijn hond een demonstratie schapendrijven. Tussen 09.00 en 17.00 uur is iedereen welkom om te komen kijken, proeven en genieten. De toegang is gratis. Parkeerruimte in de omgeving is beperkt, dus bezoekers kunnen het beste per fiets of lopend komen. Meer informatie: www.fruitheerlijkheid.nl.

Bron en tekst:Dordt centraal