A20 richting Gouda afgesloten

De A20 is tussen het Kleinpolderplein en het Terbregseplein afgesloten in de richting van Gouda. Vorige week werd het stuk rijksweg al in de andere richting afgesloten voor onderhoud.

 

 

 

De afsluiting duurt een week. Automobilisten moeten rekening houden met extra reistijd. Volgens Rijkswaterstaat kan de vertraging oplopen tot een uur. Vorige week liepen wegen in de Rotterdamse binnenstad vast omdat automobilisten het stuk snelweg toch via de stad wilden omzeilen.

Omleidingen
De grootste drukte wordt verwacht bij het Kleinpolderplein. Daar wordt het verkeer vanuit Hoek van Holland en Den Haag omgeleid via de zuidelijke ring. Rijkswaterstaat adviseert automobilisten de omleidingen op de gele borden te volgen en de route-informatieborden in de gaten te houden. Ook wordt geadviseerd de spits zoveel mogelijk te mijden, of het openbaar vervoer te gebruiken.

Onderhoud
Rijkswaterstaat is bezig om de voegovergangen te vervangen. Gelijktijdig wordt het asfalt vervangen en wordt de vangrail aangepakt. Als alles goed gaat wordt de A20 maandag 15 augustus om vijf uur weer vrijgegeven.

Bron en tekst:Rtv rijnmond