16-jarige jongen dood door schietpartij

De politie vond het slachtoffer zwaargewond op de Jan Vermeerlaan nadat buurtbewoners knallen hadden gehoord. Kort daarna overleed de jongen ondanks reanimatie door agenten en later door ambulancemedewerkers.

 

 

 

 

Een 16-jarige jongen uit dezelfde plaats is aangehouden. Wat zijn rol is, wordt nog onderzocht. De jongen was in de buurt van de plaats van het misdrijf en wilde wegfietsen, meldt Omroep Brabant.

Schoten gehoord
Buurtbewoners hoorden om tien over halfvijf schoten en belden de politie. Rond zeven uur vanochtend lag het slachtoffer onder een laken op straat, achter een geparkeerde auto. De politie heeft een onderzoeksteam van zeven rechercheurs opgetrommeld. De politie gaat een uitgebreid sporen- en buurtonderzoek doen. Verwacht wordt dat dat uren zal duren. De politie heeft 25 rechercheurs op de zaak gezet.

Vier mensen gezien
Een buurtbewoner werd wakker van het lawaai in de straten. ‘Ik hoorde gegil en gekwek. Het zal wel een stel jongeren zijn, dacht ik nog’, vertelt hij. ‘Maar toen hoorde ik een knal en later nog eens. Ik heb uit het raampje in de douche gekeken en toen zag een groepje jongeren wegrennen. Ik heb vier mensen gezien.’

Bron en tekst:ANP