Tuinexpositie Gorgelrijmen & Gorgelwezens

Tot eind oktober is er in de tuin van Duurzaamheidscentrum Weizigt de buitenexpositie “Gorgelrijmen & Gorgelwezens” te zien. Op het hele terrein staan billboards met een gorgelrijm en de bijbehorende potlood- of pentekening.

 

 

 

 

De Dordtse kunstenares Katinka van Haren gaf hiermee een ode aan de overleden Dordtse schrijver en dichter Cees Buddingh.De Gorgelwezens, waaronder de beroemde Blauwbilgorgel, zijn lang geleden ontstaan vanuit de fantasie van C. Buddingh’ (1918-1985). Hij schreef vele gorgelrijmen, waarvan ruim veertig door kunstenares Katinka van Haren tot in detail uitgewerkt zijn. Wie goed kijkt naar de tekeningen herkent er vast een fietsketting in, of klosjes garen of een geknoopt touw. Gewone dagelijkse materialen en natuurlijk de cadans van de gorgelrijmen inspireerden haar bij het creëren van de gorgelwezens.

 

Boek
Het boek ” Gorgelrijmen & Gorgelwezens” is gepresenteerd in Weizigt. Daarin worden de vele prachtige gorgelrijmen van Cees Buddinh tot leven gebracht in kleurrijke illustraties van Katinka van Haren.Het boek is een belevenis voor alle leeftijden en zowel te gebruiken als voorleesboek of als kunstboek voor liefhebbers van deze tekenstijl, dessins, potlood- en pentekeningen en is een uitgave van Uitgeverij d’jongeHond.

Duurzaamheid in Weizigt
Weizigt heeft een eigen website met veel meer informatie.