Ramadanfestival zaterdag 20 augustus heeft thema duurzaamheid

Het vijfde Ramadan Festival Dordrecht staat in het teken van ‘duurzaamheid’. De werkgroep die het festival dit jaar organiseert, heeft hiervoor gekozen omdat duurzaamheid een belangrijke verbindende factor is tussen aanhangers van diverse religies.

 

 

 

Duurzaamheid is tevens een actueel vraagstuk in onze moderne en welvarende samenleving en een van de speerpunten van het college van burgemeester en wethouders. Als wethouder voor duurzaamheid waardeer ik de initiatieven in de stad rond duurzaamheid enorm. En ik ben blij dat er nu vanuit een ander perspectief naar duurzaamheid wordt gekeken. Want bij duurzaamheid gaat het niet over de (etnische) herkomst, maar over de toekomst van ons allemaal en van onze kinderen”, aldus wethouder Harry Wagemakers.

 

Alle activiteiten op 20 augustus
Anders dan in eerdere jaren zijn alle activiteiten dit jaar op één dag: zaterdag 20 augustus 2011. Reden hiervoor is dat de vastenmaand Ramadan dit jaar in de zomervakantie al begint.

Het Ramadan Festival 2011 is georganiseerd door DWO in nauwe samenwerking met gemeente Dordrecht, Da Vinci College, de Bibliotheek A tot Z, Woonbron, Duurzaamheidscentrum Weizigt, IBS Ikra, Onze Buren en alle deelnemende organisaties.