Zoeken
Sander V. wacht op behandeling Pieter Baan Centrum

Sander V, de moordenaar van Milly Boele, wacht nog op behandeling door de psychiaters van het Pieter Baan Centrum. Daardoor wordt het hoger beroep dat zowel het Openbaar Ministerie als hij hebben ingesteld voorlopig aangehouden.

 

 

 

Dat bleek dinsdagmiddag tijdens de behandeling van de zaak voor het Gerechtshof in Den Haag. Minister Donner van Binnenlandse Zaken meldde vorige week dat hij extra psychiaters wil vrijmaken om de wachtlijst bij het Pieter Baan Centrum weg te werken.

Kans op herhaling
Het onderzoek in het Pieter Baan Centrum (PBC) moet inzicht geven in de stoornis van V. en de kans op herhaling. Ook de gevolgen van het excessieve cannabisgebruik van Sander V. worden onderzocht. Eerder ging een onderzoek in het PBC niet door, omdat de veiligheid van Sander V. daar niet gegarandeerd kon worden.Het Openbaar Ministerie had al eerder aangegeven extra onderzoek niet nodig te vinden.

In beroep
De 12-jarige Milly Boele uit de Dordtse wijk Sterrenburg verdween vorig jaar maart spoorloos. Een week later vonden agenten het begraven lichaam in de tuin van buurman V., die zich enkele uren daarvoor had aangegeven bij de politie. De vermissing en Milly’s dood leidden in het hele land tot geschokte reacties.

De oud-politieagent werd eerder veroordeeld tot 18 jaar cel en TBS. Sander V. ging in beroep tegen deze straf omdat hij van de dwangverpleging af wil.

Bron en tekst:Rtv rijnmond