Mobiele toezichtpost in gebruik

De mobiele toezichtpost van Toezicht is maandagavond voor de eerste maal ingezet. Dit gebeurde tijdens het Palm Parkiesconcert in het Wantijpark. De toezichtpost moet overlast in de stad tegengaan.

 

 

 

 

Inzet
De eerste taak van de mobiele toezichtpost is het tegengaan van overlast. De mobiele toezichtpost zal vanaf deze week onder meer bij het Vrieseplein te zien zijn, maar ook op andere locaties in de stad waar regelmatig sprake is van overlast. Een bijkomende taak is de inzet bij evenementen waar veel bezoekers zijn. De mobiele toezichtpost kan daar een herkenbaar punt zijn waar bezoekers ook voor hulp en vragen terecht kunnen.

 

Politiek
De inzet van de mobiele toezichtpost is een nieuwe maatregel die de leefbaarheid en veiligheid in het centrum moet verbeteren. Verbetering van leefbaarheid en veiligheid is één van de speerpunten van het college. In het politiek akkoord is opgenomen dat het huidige college graag een toezichtpost in het centrum wil hebben, onder andere om de overlast op en rond het Vrieseplein tegen te gaan. B&W kiest voor een mobiele post, zodat de post mee kan bewegen bij verplaatsing van de overlast. Na het akkoord van de gemeenteraad is het college snel aan de slag gegaan met het realisatie van de mobiele toezichtpost.