20110108-mobiele-post-dordt-_resizeMobiele toezichtpost in gebruik genomen

Maandagavond 1 augustus is de mobiele toezichtpost voor de eerste maal ingezet. Dit was tijdens Parkies in het Wantijpark. De toezichtpost wordt ingezet bij evenementen, maar is vooral bedoeld om overlast in de stad tegen te gaan.

 

 

 

 

De eerste taak van de mobiele toezichtpost is het tegengaan van overlast. De mobiele toezichtpost zal vanaf deze week onder meer bij het Vrieseplein te zien zijn, maar ook op andere locaties in de stad waar regelmatig sprake is van overlast.Een bijkomende taak is de inzet bij evenementen waar veel bezoekers zijn. De mobiele toezichtpost kan daar een herkenbaar punt zijn als toezichtpost, maar bezoekers kunnen daar ook voor hulp en vragen terecht.

De afdeling Toezicht van de gemeente gaat deze post bemannen.De verbetering van leefbaarheid en veiligheid is één van de speerpunten van het college van burgemeester en wethouders. Daarvoor is een Taskforce Overlast in de Openbare Ruimte gestart. Die houdt zich bezig met een totale aanpak voor het tegengaan van overlast.