USA-tour Jubal in volle gang

De tournee van Jubal door de Verenigde Staten loopt goed. Alweer ruim een week zijn de 125 muzikanten, staf- en bestuursleden van de Dordtse muziekverenigingen in de USA om mee te doen aan allerlei wedstrijden en concerten.

 

 

 

 

De Amerikanen op de tribune en de juryleden kunnen de show van Jubal zeer waarderen en prijzen het enthousiasme en doorzettingsvermogen van de Dordtenaren, ondanks de zeer hoge temperaturen.Na een moeizame start van de tournee, door annuleringen en vertragingen van vluchten, is de club nu behoorlijk gewend aan het Amerikaanse ritme. Het was voor de leden vooral wennen aan het warme, vochtige klimaat in het zuiden van Amerika. Jubal doet mee aan diverse wedstrijden van de muziekorganisatie DCI (Drum Corps International), daarvoor moet ook hard getraind worden. Dat valt niet mee met temperaturen ver boven de dertig graden, afgewisseld met hevige regenbuien. Ook heeft de club al veel gereisd in bussen van stad naar stad. In de eerste week bezocht Jubal onder andere Ocean Springs, New Orleans en Atlanta.

Jubal doet mee in de Open Class competitie, Jubal heeft bewezen daarin een ‘goede middenmoter’ te zijn. Jubal bezet nu de elfde plaats van de 23 deelnemers in deze divisie. Aan het einde van de tour is de finale in Indianapolis, Jubal hoopt bij de laatste 12 te eindigen, dat zou een enorme prestatie zijn.

Er is ook nog tijd voor plezier en vermaak. Zo hebben de leden al een vrije dag gehad in New Orleans. Helaas regende het die dag behoorlijk, maar de leden lieten zich niet kennen en bezochten vooral jazzclubs en andere overdekte attracties. Verder hebben de leden een vrije middag gehad in Atlanta en is er ook een bezoek gebracht aan een waterpark vol met zwembaden en glijbanen. Volgende week staat onder andere een bezoek aan New York gepland. Op een paar ‘kleine pijntjes’ na, maken de leden het goed en hebben de tijd van hun leven.

De organisatie van deze tournee is gigantisch. Jubal reist duizenden kilometers door Amerika met twee touringcars, een materiaaltruck, een kooktruck en diverse minivans. De leden slapen in Highschools en gebouwen van summercamps. Door de vele verplaatsingen wordt er ‘s nachts ook uren in de bus geslapen. Het Dordtse Jubal komt maandag 15 augustus weer terug in Nederland.

Bron en tekst en foto’s:Jubal Dordrecht