Nieuwe Julianaschool opgeleverd

 

DORDRECHT – Waar op de meeste scholen volledige rust heerst door de grote vakantie, geldt dit niet voor de nieuwe Julianaschool. Voor schoolcoördinator Renate Vliet en directeur Marjan den Haan is het alles behalve vakantie.

 

 

 

Zij zijn druk doende om de verhuizing van de tijdelijke locatie aan de Sikkelstraat naar de nieuwbouw aan de Goudenregenstraat in goede banen te leiden. Het gebouw moet op 15 augustus gereed zijn voor de eerste schooldag.Het nieuwe gebouw is net opgeleverd en deze week volgt de verhuizing van de spullen uit het oude gebouw. Aan het eind van deze week moet alles over zijn. “Buiten de school wordt nog gewerkt aan een semi-openbaar buurtplein”, vertelt Vliet. “De speeltoestellen zijn al geplaatst en deze week wordt ook het kunstgras gelegd.” Het plein krijgt een buurtfunctie. Ook de kinderen uit de buurt mogen er spelen.

 

Samenwerking
In het nieuwe gebouw komen ook de peuterspeelzaal Klein Duimpje en de buitenschoolse opvang De Belhamels. “Deze samenwerking bestond ook al in het oude gebouw en in de tijdelijke locatie”, legt de schoolcoördinator uit. “Maar de samenwerking wordt in het nieuwe gebouw wel geïntensiveerd.” Nieuw zijn de vier leerpleinen in de school. Hierdoor is betere samenwerking mogelijk en kan de beschikbare ruimte beter worden benut.

 

Openingsfeest
“Het is een modern gebouw, voorzien van allerlei technische snufjes, zoals vloerverwarming”, vertelt Vliet enthousiast. “Alles is er fris, licht en nieuw. Het gewoon mooi.” Op 1 september volgt de officiële opening van het nieuwe schoolgebouw. Hoe deze dag er uit gaat zien, wil Vliet nog niet zeggen. “Ik kan alleen maar zeggen dat we het groots gaan aanpakken. De exacte plannen houden we graag nog even geheim.”

 

 

Bron en Tekst:Dordt centraal