(update)Nijmeegse Vierdaagse 2011 afgelopen

 

NIJMEGEN – José Stolk uit Dordrecht is één van de ruim 40.000 deelnemersvan de Vierdaagse van Nijmegen . Zij loopt de vier keer veertig kilometer voor de gezelligheid, de prestatie, maar ook voor een goed doel.

 

 

 

 

Update Dag 4
Via Gladiola. Goedemorgen, wat een feest toch om elke ochtend door dezelfde meneer langs de kant van de weg begroet te worden. Na vandaag kan ook hij eindelijk uitslapen .Zou de mevrouw met de hoge hakken zijn uitgevallen? Ik heb ze niet meer gezien, maar zag wel iemand op teenslippers voorbij sloffen. Helaas ben ik de tenenlezer niet meer tegengekomen, maar mijn voetjes hebben zich prima gehouden zonder een advies van hem. En Jan van Vulpen zagen we lachen naar iedereen, ook hij was zichtbaar blij dat zijn missie erop zat. Iedere dag stond hij langs de route, deelde flyers uit en er was geen boom of paal zonder zijn stickers. Maar mijn doel, lopen voor Stichting Hartekind, heb ik met een voorlopig resultaat van 680 euro (en dat is zeker nog niet het einddoel) met liefde en plezier volbracht

 

 

 

Update Dag 3
Dag van Groesbeek. Het was een prachtige zonnige dag. Helaas gingen op het einde de hemelsluizen open. Ikea had mooie slaapkamers in de openlucht gezet waar de Vierdaagselopers heerlijk konden uitrusten. De mevrouw die al drie dagen op haar zes centimeter hoge hakken loopt, kon hier haar rustmomentje pakken. Meneer de tenenlezer is nog niet gespot, maar Jan van Vulpen sleepte een opdracht in de wacht. Ballonnen van Stichting Hartekind zijn allemaal op en iedereen is voorzien van een flyer. Morgen de laatste dag en wij gaan voor een feestelijke intocht.

 

 

 

Update Dag 2
Vanmorgen een vroege start. Om half zes op pad om via Wijchen, Beuningen en Weurt weer terug te komen in Nijmegen. Bananen (drie voor een euro) werden van alle kanten aangeboden. Goed voor de koolhydraten, broodnodig voor de nodige energie. Het eerste korte regenbuitje viel, iedereen zag je wel gelijk in de poncho duiken. Gelukkig werd het snel droog en iedereen pelde zich weer uit. De tenenlezer ben ik vandaag niet tegen gekomen, maar wel Jan van Vulpen, voor al uw boom-, en zaag- en snoeiwerk. Zo, 50 procent zit erop. Morgen dag 3, de dag van Groesbeek.

 

Op de eerste dag kijkt ze met plezier terug: “Zon, zon en nog eens zon. Wat een heerlijke dag! Het was vandaag lekker wandelweer en wie had dat gedacht. Iedereen was vrolijk en ging vol goede moed op pad. Via Lent en Bemmel kwamen we in een feestelijk Elst aan, waar ik mijn flyers en ballonnen uitdeelde van Stichting Hartekind waar ik voor loop. Een kwart zit erop. Op dag twee gaan wij op zoek gaan naar de tenenlezers van TV Gelderland.”

 

Wie meer wil weten over het goede doel waar José Stolk voor loopt kan een kijkje nemen op www.hartekind.nl. De stichting ondersteunt projecten die het leven van kinderen met een aangeboren hartafwijking verbeteren. Wie een bijdrage wil leveren kan gaan naar www.geefsamen.nl/jos.