Feest in het Wantijbad

DORDRECHT – Het Wantijbad bestaat deze week 75 jaar. Generaties Dordtenaren hebben zomers in dit unieke openluchtbad gezwommen. De Stichting Wantijbad laat het jubileum niet ongemerkt voorbijgaan.

Op 23 juli organiseert zij allerlei activiteiten. Er is een springkussen, er loopt een clown rond en kinderen kunnen zich laten schminken.Het Wantijbad heeft in de 75 jaar van zijn bestaan meerdere facelifts gehad. De laatste was in 2006-2007. De opening van het door Allard Argelo ontworpen bad was op 25 juli 1936. Begin jaren zeventig was het voortbestaan van het bad onzeker door de hoge onderhoudskosten. Ook werd toen het Combibad geopend. Een grote groep vrijwilligers, verenigd in de Stichting Wantijbad, wist de sluiting en sloop van het bad te voorkomen. Nog steeds is het vooral te danken aan vrijwilligers dat Dordtenaren in de buitenlucht kunnen blijven zwemmen.

Het Wantijbad is tot en met 28 augustus dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Bij slecht weer is het mogelijk dat het bad eerder sluit. Speciale evenementen zijn de zwemavondvierdaagse van 23 augustus tot en met 26 augustus en het hondenzwemmen op 28 augustus. Voor meer informatie, zie www.wantijbad.com of bel tel. 6135036.

Bron en tekst:Dordt centraal