Vrijwilligers Wantijfestival starten petitie

 

DORDRECHT – Vrijwilligers van het Wantijfestival zijn geschrokken van het bericht dat de gemeente Dordrecht de subsidie voor het festival stopzet.

 

 

 

 

Zij zijn daarom een handtekeningenactie gestart en hopen zo het gemeentebestuur op andere gedachten te brengen. ‘Het Wantijfestival is een typisch Dordts feest. Dat blijkt uit het feit dat éénderde van de Dordtse bevolking een bezoek brengt en het festival biedt een podium voor heel veel regionale bands’, laten de vrijwilligers weten.

 

Zij voegen daaraan toe: ‘En 10 procent of desnoods 20 procent bezuinigen mag best, iedereen moet inleveren en ook Wantijfestival wil hier haar steentje aan bijdragen: maar met onmiddellijke ingang 100 procent korten is buiten proportioneel en betekent het einde van Wantijpop.’ De petitie tekenen kan via wantijfestival.petities.nl. Vorige week werd duidelijk dat het college van B&W niet langer de rekening, van 110.000 euro, van het festival wil betalen. Er is hoogstens nog ruimte voor een bijdrage van 25.000 euro vanuit de gemeente.

 

 

Bron en tekst;Dordt centraal