Horeca op Scheffersplein werkt samen tijdens Big Rivers

DORDRECHT – Tijdens voorgaande edities van Big Rivers hadden de horecazaken op het Schefferplein hun eigen tappunten op het plein. Dit jaar worden de handen voor het eerst ineen geslagen en komt er een grote gezamenlijke bar rond het standbeeld van Ary Scheffer. Leonard Jonkers van Miró, en daarnaast secretaris van de Stichting Horeca Scheffersplein, is blij met de ontwikkeling.

 

 

 

 

“Er is al een jaar of acht sprake van een intensieve samenwerking tussen een aantal zaken op het plein”, vertelt Jonkers. Hij doelt op zijn eigen Miró, Baloe Beer, Babylon en Scheffers Huyskamer. “De Stichting Horeca Scheffersplein is opgericht om centraal meer dingen te doen en gezamenlijk naar buiten te treden. Het is goed om te zien dat we nu met zijn allen op één lijn zitten. En in het geval van Big Rivers levert samenwerken ook enkele praktische voordelen op. De centrale bar wordt gezamenlijk bemand en daardoor kunnen we ons ook beter concentreren op onze eigen terrassen. Daarnaast levert het natuurlijk ook logistieke voordelen op als je niet allemaal je eigen bar neerzet op het plein.”

 

Voor ieder wat wils
Vrijwel alle zaken op het plein doen mee. Dus naast de eerder genoemde horecagelegenheden ook Stadscafé Rijke, broodjeszaak Caïro en relatieve nieuwkomers Banq en Dordts Genoegen. Jonkers: “Het horeca-aanbod op het plein is op het moment heel gedifferentieerd. Zeker als je het op stadsniveau bekijkt is er in Dordrecht op dit moment op horecagebied voor ieder wat wils. Samen kunnen we de stad op een hoger niveau brengen. Een festival als Big Rivers, maar ook de prachtige kerstmarkt en het evenement Place d’Ary bij ons op het plein leveren daar een waardevolle bijdrage aan en zorgen voor veel extra toeloop.”

 

Ary 150 jaar
Jonkers vindt het belangrijk dat er dingen gebeuren op het Scheffersplein. Niet alleen tijdens Big Rivers. De stichting is van plan daar de komende jaren nog meer werk van te maken. “Volgend jaar gaan we bijvoorbeeld samen dingen organiseren rond Ary Scheffer. Hij staat dan namelijk precies 150 jaar op zijn sokkel.” Jonkers heeft vertrouwen in de samenwerking. Het kiezen van de brouwer voor de centrale bar tijdens Big Rivers was wat dat betreft tekenend voor de wil om samen te werken op het plein. “Alle horecazaken hebben andere brouwerijbelangen, maar we moesten een keuze maken. Voor dit jaar is die in goed overleg gevallen op Inbev (Hertog Jan, Jupiler, Dommelsch, red.). Volgend jaar kan dat weer een andere brouwer zijn.”

 

Bron en tekst:Dordt centraal