Voorlichting over borstreconstructie na borstkanker

DORDRECHT – Voor vrouwen die in het verleden een operatie wegens borstkanker hebben ondergaan, geeft het Albert Schweitzer ziekenhuis voorlichtingsavonden over borstreconstructie.

 

 

 

 

De eerste is op woensdag 24 augustus, de volgende op woensdag 2 november. Het is niet de bedoeling om de plastische chirurgie te promoten, zegt verpleegkundig specialist Suzan Visser-Loefs. Zij geeft de voorlichting. “Er zijn veel vrouwen die al jaren een uitwendige prothese dragen en een drempel ervaren om over een operatie na te denken. Die drempel willen wij verlagen. Ze hoeven in het verleden niet per se in ons ziekenhuis geopereerd te zijn en hoeven ook niet bij ons terug te komen. Het is breed en vrijblijvend.”

 

De inhoud is op 24 augustus en 2 november hetzelfde. Beide avonden duren van 19.30 tot ongeveer 21.30 uur. Aanmelden is noodzakelijk en kan via het online aanmeldformulier op asz.nl. Meer informatie is verkrijgbaar bij het secretariaat Plastische Chirurgie, tel. 6523266, op werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur. Entree en parkeren zijn gratis. De locatie is het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Amstelwijck.

 

 

Bron en tekst:Dordt centraal