Reconstructie Provincialeweg sneller uitgevoerd

 

DORDRECHT – Aannemer BAM gaat de werkzaamheden aan de Provincialeweg versneld uitvoeren. De wegverbreding tussen de Ploegstraat en de Recklinghausenweg stond eigenlijk pas ná de vakantie op het programma en zou eind oktober klaar zijn.

 

 

 

 

Volgens de nieuwe planning wordt al op 14 juni met deze werkzaamheden gestart en is dit deel 22 juli klaar. Dat betekent dat de aanzienlijke verkeersopstoppingen, met name in de ochtendspits, sneller voorbij zullen zijn.Tijdens deze werkzaamheden blijft er een rijbaan beschikbaar voor het verkeer vanaf de Kop van ’t Land in de richting van de N3.Het verkeer dat vanuit de richting N3/Centrum richting Werkendam, de Hoven of het bedrijventerrein Ploegstraat wil, wordt omgeleid.

 

Onderhoudswerkzaamheden
De aannemer voert de onderhoudswerkzaamheden aan de rijbanen van de Provincialeweg in twee weken uit, van 4 tot en met 15 juli. Er wordt dan dag en nacht doorgewerkt. In de weekenden wordt alleen doorgewerkt wanneer de werkzaamheden door omstandigheden uitlopen. De twee weken vallen in de bouwvakvakantie.

 

Hastingsweg
De Hastingsweg moet bij het kruispunt met de Provincialeweg worden heringericht. Deze werkzaamheden starten 20 juni en duren twee weken. De Hastingsweg is dan voor autoverkeer afgesloten. Fietsers kunnen wel gebruik blijven maken van de weg. De afsluiting is vanwege de veiligheid van de fietsers. Zeker in de ochtend fietsen veel scholieren over dit kruispunt.

 

Langer groen
Om de overlast te beperken is afgesproken dat niet alle wegafzettingen meer dag en nacht blijven staan, maar dagelijks om 08.45 uur worden herplaatst. Ook worden op verschillende kruispunten de verkeerslichten langer op groen gezet. Actuele informatie over de werkzaamheden, de planning en de omleidingen is te vinden op www.dordrecht.nl/provincialeweg.

 

Bron en tekst:Dordt centraal