Proef met duurzaam asfalt

Wethouder Harry Wagemakers (Duurzaamheid) heeft gisteren een nieuw proefvlak voor duurzaam asfalt gelegd. Het proefvak aan de Nieuwe Merwedeweg is het eerste in Nederland.

Ecopave C (de C staat voor cold) wordt ter plekke op omgevingstemperatuur gemengd. Dat is bijzonder omdat asfalt normaal gesproken wordt geproduceerd bij een temperatuur van 160-170 graden. Hierdoor is een CO2-reductie mogelijk tot veertig procent. Dit Ecopave C asfalt is ontwikkeld door bouwbedrijf Dura Vermeer.

Duurzaamheid

Wethouder Harry Wagemakers legde zelf het laatste stukje asfalt en keek vooruit naar de toekomst. “Duurzaamheid is een van de speerpunten van ons college. We hebben stevige doelstellingen voor het besparen van energie en terugdringen van de CO2-uitstoot. Dat doen we als gemeente niet alleen, daar hebben we bedrijven en maatschappelijke instellingen hard bij nodig. Dit initiatief voor duurzaam asfalt ondersteun ik daarom graag. Innovatieve ontwikkelingen als deze zorgen ervoor dat Dordrecht stapje voor stapje duurzamer wordt.”