Vandalen bederven zwemplezier

 

DORDRECHT – Het kinderbadje in het Wantijpark is tot zondagochtend 11.00 uur gesloten, omdat er door vandalen veroorzaakte schade hersteld moet worden.

Vanwege vandalisme en meerdere keren brandstichting in het kinderbadje liet de blauwe ondergrond helemaal los. Om de bezoekers van het kinderbadje zo min mogelijk teleur te stellen, is de gemeente begonnen met het vervangen van de ondergrond zodra het wat kouder werd. De ondergrond is gemaakt van een speciale waterdichte coating, waarvan meerdere lagen moeten worden aangebracht. De werkzaamheden zijn helaas niet op tijd klaar voor een zonnige Hemelvaartsdag en het daarop volgende weekend. Het badje gaat zondag alleen open als het 22°C of warmer is en bij zonnig tot half bewolkt en rustig weer.

Vanwege het vandalisme heeft de gemeente veel werk aan het onderhoud van het badje en de omgeving. Het verzoek aan alle bezoekers is dan ook om afval in de afvalbakken te gooien of mee te nemen naar huis en om overlast te melden bij de Wijklijn (via tel. 14 078) of de politie (tel. 0900-8844).

Bron en tekst:dordt centraal