Startschot voor bouw Duurzaamheidsfabriek

 

DORDRECHT – Een technologisch centrum waar bedrijven en studenten (VMBO en MBO) samenwerken aan ontwikkelingen die duurzaamheid bevorderen. Dat moet de Duurzaamheidsfabriek worden, waarvoor deze week het officiële startschot werd gegeven. De bouw begint deze zomer. Volgend jaar is de ‘fabriek’ klaar.

 

 

 

Technische bedrijven gaan in de labs en werkplaatsen van het centrum les geven. De bedrijven gaan er ook een deel van hun bedrijfsactiviteiten huisvesten. Dit is een belangrijke impuls voor het beroepsonderwijs in Dordrecht. Samen leren is de kern. Bedrijven als afvalverwerker HVC, Priva, Xcalibur, Installatiewerk Zuid-Holland, SUblean en vele anderen zijn betrokken bij de realisatie van de fabriek en nemen deel in het onderwijs. Het nieuwe Energiecoöperatie Dordrecht, het duurzame lokale energiebedrijf dat HVC en de gemeente samen oprichtten, zal ook in de Duurzaamheidsfabriek gehuisvest worden. Ook het onderwijs zelf wordt in de fabriek vernieuwend ingericht.

Op de foto van links naar rechts wethouder Bert van de Burgt (Onderwijs, Werk en Inkomen), Harry wagemakers (Duurzaamheid), Rein Meester (voorzitter Coöperatie Ontwikkeling Leerpark), Jan Rotmans (voorzitter actie-organisatie voor duurzaamheid Urgenda) en Max Hoefeijzers (voorzitter College van Bestuur DaVinci College en Coöperatie Ontwikkeling Leerpark). Zij gaven het startsein voor de bouw door met een ferme druk op de knop een regen van serpentines af te vuren. Op de tweede foto een artist impression van hoe het gebouw er uit gaat zien.

bron en tekst:Dordt centraal