Blaxtar bij daVinciMedia.nl

“Bedenk maar een videoclip en wie het beste script heeft mag dit gaan uitwerken.” Dit was de opdracht die leerlingen van de opleiding Art&Design kregen tijdens hun stage bij daVinciMedia.nl. Het was een opdracht van Blaxtar, een Nederlandse Hiphopper.

De leerlingen hebben een script geschreven en gepitcht. Blaxtar heeft het beste idee uitgekozen en daar zijn ze mee aan de slag gegaan. De productie was in handen van de leerlingen zelf. Een drukke opnamedag en de nodige uurtjes aan de montage hebben als resultaat een professionele videoclip.

Donderdag 19 mei is het spannende moment aangebroken, Blaxtar komt de clip bekijken. Nadat hij de clip twee keer heeft gezien, is het moment van de waarheid aangebroken. “Overall oogt het echt geweldig. Het beeld is echt prachtig, een groot compliment hiervoor.” Aldus Blaxtar.

Vervolgens moet hij gaan beslissen of er een officiële release van de videoclip gemaakt wordt. Aangezien het de laatste Nederlandstalige videoclip voor Blaxtar is, omdat hij overgaat op Engelstalige hiphop, moest de video wel van een goede kwaliteit zijn. Over de clip zegt hij: “de kleurstelling, de shots zijn echt nice.” Of er ook een release van komt blijft nog even spannend. “Met de aantekeningen die ik voor me heb, denk ik dat de videoclip nog niet voldoet aan de kwaliteitseisen, maar als het commentaar verwerkt wordt in de video, is hij wel zeker wel geschikt voor een release.”

Bron en tekst:Dordt centraal