Van vier moorden verdachte man blijft vastzitten

 

De 25-jarige Helmonder die vrijdag werd opgepakt wegens de dodelijke schietpartij in Zwijndrecht, blijft vastzitten. Justitie beschuldigt hem van moord op zijn 23-jarige ex-vriendin, haar 57-jarige moeder, haar 29-jarige zus en een andere 20-jarige vrouw.

 

 

De rechter-commissaris besloot maandag dat het voorarrest van de twee verdachten in de zaak in de cel moeten blijven. De tweede verdachte is een 45-jarige Bosschenaar. Justitie verdenkt hem momenteel alleen van vuurwapenbezit. Afgezien van de moord op vier mensen, wordt de Helmonder verdacht van poging tot moord op de 63-jarige vader van het Zwijndrechtse gezin.

 

De politie heeft maandag de beveiligingsunit weggehaald die na de schietpartij in de Jupiterstraat in Zwijndrecht was geplaatst. Omdat in een van de huizen familie woont van het getroffen gezin, werd de wijk 24 uur per dag bewaakt. Volgens de politie zijn de familieleden van de slachtoffers inmiddels elders ondergebracht.

 

Honderden buurtbewoners hebben een uitnodiging ontvangen voor een besloten bijeenkomst over de schietpartij. Daarbij zijn maandagavond onder meer leden van het college van B&W van Zwijndrecht, de politie en slachtofferhulp aanwezig.

Bron en tekst:Rtv rijnmond