Landelijke intocht Sinterklaas in Dordrecht

 

DORDRECHT – De landelijke intocht van Sinterklaas vindt dit jaar plaats in Dordrecht. Eigenlijk zou dat zaterdagavond in een ingelast Sinterklaasjournaal bekend gemaakt worden, maar een persbericht kwam per ongeluk zaterdagochtend al online te staan.

 

 

 

De aankondiging dat er een extra Sinterklaasjournaal zou komen met ‘een bijzonder en urgent nieuwsfeit’, zorgde vrijdag voor veel gespeculeer. Wereldwijd werd #Sinterklaasjournaal daardoor zelfs ‘trending topic’ op Twitter.

 

Nieuwe Sint
In het uitgelekt persbericht werd tevens bekend gemaakt dat de bekendste hulpsinterklaas van Nederland, Bram van der Vlugt, na 25 jaar afscheid neemt. Opvolger van Van der Vlugt als hulpsinterklaas is Stefan de Walle, bekend van zijn rol als Kees in de tv-serie Flodder. Het nieuws zal officieel bekendgemaakt worden in een extra uitzending op zaterdagavond om 19.50 uur op Nederland 1.

 

Voor Arno Brok is het de tweede keer dat hij als burgemeester de landelijke intocht meemaakt. In 2005 deed hij dat als burgemeester van Sneek.

 

Foto:Google

 

Bron en tekst:Dordt centraal