Bijeenkomst naar aanleiding van schietincident te Zwijndrecht

Op maandagmorgen 16 mei heeft een schietincident plaatsgevonden aan de Langeraarstraat te Zwijndrecht. Daarbij zijn drie dodelijke slachtoffers te betreuren en is een man gewond geraakt. Politie en justitie zijn volop bezig met een onderzoek naar de toedracht van deze tragische gebeurtenis.

 

 

 

 

Burgemeester Antoin Scholten: “Het incident heeft een grote impact in de buurt. Uiteraard voelen wij ons als gemeentebestuur sterk betrokken bij de buurt. Dat geldt ook voor de politie en speciaal de wijkagent. Wij willen de omwonenden de gelegenheid geven om hun gevoelens te uiten.”

 

Bijeenkomst maandag 23 mei
De gemeente belegt een bewonersbijeenkomst voor de directe omgeving van de Langeraarstraat en Jupiterstraat en direct betrokkenen op maandag 23 mei. Zij worden daartoe per brief uitgenodigd. Leden van het college van B&W, de politie, medewerkers uit de geestelijke gezondheidszorg, slachtofferhulp en Woonkracht 10 zullen aanwezig zijn.

Gisteravond, donderdag 19 mei, zijn de naaste buren van de plek waar het incident plaatsvond in het gemeentehuis bijeen geweest onder leiding van burgemeester Scholten.