auto valt van oplegger vrachtwagen A15Auto valt van oplegger vrachtwagen A15

 

Een bijzondere aanrijding met drie vrachtwagens met oplegger en een personenauto heeft op 10 mei tot een tijdelijke stremming van de A15 richting Gorinchem geleid.

 

 

 

Rond 18.45 uur reed een 45-jarige vrachtwagenchauffeur uit Zuilichem op de A15 ter hoogte van Hardinxveld-Giessendam. Op zijn oplegger vervoerde deze chauffeur personenauto’s. Vóór hem reed een 39-jarige vrachtwagenchauffeur uit Nieuwendijk. Toen deze vaart minderde, moest de 45-jarige bestuurder achter hem afremmen, wat niet meer tijdig lukte. De achterste chauffeur probeerde zijn voorganger nog te ontwijken en reed naar een andere rijbaan, maar een botsing was niet meer te voorkomen. Door de aanrijding viel één van de personenauto’s van de oplegger van de achterste vrachtwagen op zijn kop op de A15. Vervolgens raakte deze personenauto of onderdelen daarvan een derde vrachtwagen, die bestuurd werd door een 25-jarige chauffeur uit Maasdijk.

De aanrijding had alleen blikschade tot gevolg en allen de afgevallen personenauto meost weggesleept worden. De A15 was ter hoogte van een tankstation wel tijdelijk gestremd. Het verkeer richting Gorinchem kon gebruik maken van de parkeerplaats van het tankstation om in oostelijke richting te rijden. De Regionale Verkeersondersteuning van de Politie Zuid-Holland-Zuid heeft het ongeval in onderzoek.